15 dag oslića (80 kcal / 10 dag … 120 kcal)
5 dag integralne tjestenine (360 kcal / 10 dag … 180 kcal)
20 dag bundeve (20 kcal / 10 dag … 40 kcal)
1 dl kiselog vrhnja, 12% m.m. (140 kcal / 10 dag … 140 kcal)
sol, papar, peršin
- skuhaj ribu, tjesteninu i bundevu
- napravi umak od bundeve i kiselog vrhnja
Jednostavno, ukusno i zdravo ;)
Kuhao sam ribu i bundevu zajedno, oko 20 minuta. Standardno, kuhalo se u slanoj vodi. Kada sam sve ocijedio zapaprio sam, dodao peršina, malo lisičarki u prahu i maslinovog ulja i servirao kao bistru povrtno riblju juhu s okusom gljiva. Ta juha nosi dodatnih 100 kcal i zapravo je mali višak u kontekstu onoga što nastojim postići u prehrani, kao i prezentaciji na ovom blogu, ali eto, nisam mogao odoljeti.
Lešo bijela riba je specifična i dobro joj peše limun, češnjak, peršin i maslinovo ulje, ali ovaj puta sam išao u jednom drugom pravcu.
Umak od bundeve je ispao odlično. Samljeo sam bundevu, koja se u tih 20 minuta potpuno raskuhala, zapaprio, dodao kiselo vrhnje i umiješao peršin.
Kupio sam komad bundeve na tržnici. Koštao je duplo skuplje nego prošla tikva koju sam uzeo u marketu. Ova je bundeva kao cijela imala preko deset kila.