minus40kg - kalorijski restoran

* Wok: Lungić (svinjska pisanica), leća, mladi poriluk i maslinovo ulje ... kalorije: 483

Sastojci za 1 porciju:
10 dag lungića (120 kcal / 10 dag ... 120 kcal)
15 dag leće, kuhana (116 kcal / 10 dag ... 174 kcal)
15 dag poriluka (36 kcal / 10 dag ... 54 kcal)
0,15 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag ... 135 kcal)
sol, šareni papar, tucana crvena ljuta paprika

Priprema:
- očisti i nareži povrće i meso
- dinstaj na maslinovom ulju, začini

Udio kalorija:
proteini: 31,76%
ugljikohidrati: 30,51%
masti: 37,73%

Možeš ovako, i/ili onako, a i ne moraš ;)

Nutritivno, nema razlike da li se od određenih sastojaka napravi varivo, peče se u pećnici, dinsta u woku/tavici, ili što već. Ako se dodaje više ili manje vode to neće imati utjecaja na kalorije i ostale nutritivne vrijednosti.

Gastronomski, tu već ovisi o osobnom ukusu, tj. preferiranoj teksturi i okusu, koji je pak značajno vezan za izbor začina.





Uspoređujem prošli obrok u kojem su također sudjelovali lungić i poriluk, i ovaj. Oba su ispala ukusno, i zanimljivo, svaki na svoj način. Ono što je meni velika razlika je sama priprema. Nije mi isto 20 minuta miješati, okretati i podlijevati ili samo staviti u lonac/pećnicu i pričekati.

Dinstani poriluk je nešto žilaviji nego kuhan u ekspres loncu. Meso je ispalo ugodno suho i okusa kakav češće očekujem od mesa. Radilo se o mesu koje je bilo leđeno, pa sam ga ispekao nešto više nego što bi inače.

Kao što sam puno puta naglašavao, između kuhanog obroka, što bi se reklo "na žlicu" ili pečenog/dinstanog/..., najradije biram raznolikost. Isti princip vrijedi i za same namirnice i njihove kombinacije. Tako će već sljedeći puta možda leća biti u varivu, a krumpir u salati s rikolom.


15.10.2014.
komentiraj (23)


<< Arhiva >>